Tady můžete hlasovat o nejlepší web - Hlasování zde

Bon Jovi

12. června 2007 v 16:17 | Dandanel |  Referáty
Bon Jovi je rocková skupina z USA. Jedná se zejména o stadiónovou kapelu, jejíž koncerty mohli shlédnout fanoušci po celém světě ve všech kontinentech. Kořeny skupiny sahají do 80. let a působí dodnes. Členové skupiny jsou Jon Bon Jovi, Richie Sambora, Tico Torres a David Bryan.
Debutující deska Bon Jovi dostála prostý název, Bon Jovi. A na trh se dostává v roce 1984. V roce 1985 je v americe vydána druhá deska Bon Jovi, pojmenována 7800° Fahrenheit. Třetí deska dostala název Slippery When Wet a na americkém trhu se objevila v roce 1986. V roce 1988 uveřejněná deska nazvaná New Jersey je čtvrým zářezem pro kapelu Bon Jovi. Po - té konzertovali ve 23 zemích v tehdejším sovětském svazu.
V roce 1992 je na světě další deska - Keep The Faith. První výběrové album (Crossroad) skupiny vyšlo kupodivu nejprve v Anglii v roce 1994 a později i v USA. Ze sólových desek si Jon prosadil Blaze Of Glory. V roce 1995 vydaly desku s názvem These Days. V roce 1997 vydal Jon Bon Jovi desku Destination Anywhere a o rok později i Richie Sambora - Undiscovered Soul.
V roce 2000 vyšlo po velmi dlouhé přestávce studiové album, které bylo pojmenováno Crush. V průběhu roku 2001 vyšlo nové CD, které bylo pojmenováno po turné, tedy ONE WILD NIGHT Live 1985-2001. V roce 2002 vyšla další deska, pojmenovaná Bounce. Na rok později, tedy 2003, si partička z New Jersey připravila specialitku a to byla speciální výběrovka nevětších hitů dosavadní tvorby - This Left Feels Right. V roce 2004 vydala skupina Box-Set 100,000,000 Bon Jovi Fans Can´t Be Wrong ... k 20. výročí trvání kapely.
Zatím poslední deska od Bon Jovi - Have A Nice Day, vyšla v roce 2005, na desce se Bon Jovi vracejí ke kořenům a deska plná kytar a vokálů, jak jsme od Bon Jovi zvyklí.

Diskografie

  • 1984 - Bon Jovi
  • 1985 - 7800° Fahrenheit
  • 1986 - Slippery When Wet
  • 1988 - New Jersey
  • 1990 - Blaze Of Glory (Jon Bon Jovi, sólové album)
  • 1991 - Stranger In This Town (Richie Sambora, sólové album)
  • 1992 - Keep The Faith
  • 1994 - Crossroad - The Best Of Bon Jovi
  • 1995 - These Days
  • 1997 - Destination Anywhere (Jon Bon Jovi, sólové album)
  • 1998 - Undiscovered Soul (Richie Sambora, sólové album)
  • 2000 - Lunar Eclipse (David Bryan, sólové album)
  • 2000 - Crush
  • 2001 - One Wild Night Live 1985-2001
  • 2002 - Bounce
  • 2003 - This Left Feels Right
  • 2004 - 100,000,000 Bon Jovi Fans Can´t Be Wrong…
  • 2005 - Have A Nice Day
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Ziskejte penize za prijem emailu a SMS od ceske spolecnosti